Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 1-2 моркова
• 1 глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 картофа
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семената.
Изпържваме лука, нарязан на дребно. Слагаме морковите и целината, предварително сварени и нарязани на дребно. Като се позадушат прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета, и чесъна. Посоляваме. Към края слагаме доматите, нарязани на дребно, стритото сирене и магданоза.
Напълваме чушките с така приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна. Заливаме опечените чушки с разбитото с млякото яйце и ги запичаме, но само отгоре.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....