Кулинарни рецепти » Арабски целувки

 Арабски целувки

Продукти:

• 350 г смлени орехови ядки
• 250 г пудра захар
• 4 белтъка
• 1 с.л. какао
• 5-6 бишкоти
• 4-5 капки портокалова есенция
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците заедно със захарта, докато получим гъст сняг. Прибавяме смлените орехи и какаото и оставяме сместа да престои 12 часа.

После оформяме от тестото топчици, във всяка от които слагаме по парченце от бишкота, потопено във вода, ароматизирана с портокаловата есенция. Овалваме готовите топчици в настъргания шоколад.

Автор: Даниела Янкова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало