Кулинарни рецепти » Сараевски гювеч

 Сараевски гювеч

Продукти:

• 1 кг телешки гърди
• 2-3 с.л. олио
• 200 мл телешки бульон
• 4 глави лук
• 4 моркова
• 6 чушки
• 1 кг картофи
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме гърдите със сол и червен пипер и ги запържваме от всички страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина за няколко минути запържваме ситно нарязания лук и едро нарязаните чушки.

В пръстен гювеч слагаме гърдите, около тях нареждаме нарязаните картофи и моркови, поръсваме със сол, черен и червен пипер, заливаме с бульона и печем около 1 час. Накрая добавяме запържените лук и чушки заедно с мазнината и допичаме до омекването им.

Автор: Илия Петров

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало