Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Агнешко руло

Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг агнешко бутче • 3 твърдо сварени яйца • 1 к.ч. червено вино • 60 г краве масло • 1 парченце сланина • 1 с.л. брашно • 3-4 морковчета от туршия • 2-3 глави чесън • магданоз, чубрица • червен и черен пипер, сол Начин на п...

Агнешко с булгур

Продукти: • 750 г агнешко месо • 1 ч.ч. булгур • 1 пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета, измиваме го, посоляваме и задушаваме с малко вода до омекване. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода и варим 15-20 минути. Прибавяме булгу...

Агнешко с бяло вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата • 1-2 с.л. брашно • 1 ч.ч. бяло вино • 1 ч.ч. вода • 10 зърна черен пипер • 1 връзка корени за супа • 2 жълтъка • 20 малки лукчета • 1/2 к.ч. оцет • 2 бучки масло, колкото орех • с...

Агнешко с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 1,5 кг агнешки бут • 500 г пресни гъби • 2 с.л. брашно • 250 г домати • 150 г краве масло • 100 г лук • 2 люти чушки /по желание/ • черен пипер на зърна, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме бута и го почистваме от ципите и...

Агнешко с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г агнешко месо • 250 г гъби • 1 главичка лук • 2-3 скилидки чесън • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно наряз...

Агнешко с домати

Продукти: • 700 г агнешко месо • 2 моркова • 2 скилидки чесън • 3 глави лук • 2 чушки • 7-8 домата • 3 с.л. олио • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го пържим няколко минути в сгорещеното олио. Добавяме нарязан...

Агнешко с къри

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 60 г краве масло • 2 глави лук • 400 г домати • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 с.л. доматено пюре • 4 дафинови листа • 6 карамфилчета • 6 зърна черен пипер • 1 ч.л. кимион • 3 зърна кардамон • сол За соса: ...

Агнешко с листни подправки

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешко месо • 1 непълна к.ч. олио • 1 връзка пресен лук • 1 ч.л. червен пипер • 2 връзки магданоз • 2 връзки копър • 1 с.л. препечено брашно • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото...

Агнешко с пресен грах

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг агнешко месо • 1,5 кг пресен грах • 5-6 стръка пресен лук • 1 к.ч. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции,...

Агнешко с пресен лук

Продукти: • 1 кг агнешко месо • 8 връзки зелен лук • 3 връзки зелен чесън • 1 буркан стерилизирани домати или 400 пресни домати • 1-2 к.ч. олио • 3 с.л. брашно • 1 ч.ч. бяло вино • 2 с.л. червен пипер • 1 с.л. мащерка • 1 връзка магданоз • 1 връзка копър...

Агнешко с пресен чесън

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г агнешко месо • 3 глави лук • 1 к.ч. брашно • 2 връзки пресен чесън • 1 пакетче краве масло • черен пипер, чубрица • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на парчета, заливаме с вода, колк...

Агнешко с репички

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 агнешки бут • 3 моркова • 3 глави лук • 1 парче пащърнак • 1 червена ряпа • сол, черен пипер За гарнитурата: • 1,5 кг млади репички • 1 с.л. брашно • 30 г краве масло • 150 мл бита сметана • индийско орехче • черен ...

Агнешко с тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 600 г агнешко месо • 600 г тиквички • 2 главички лук • 2 с.л. олио • 2-3 скилидки чесън • 2-3 домата • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазни...

Агнешко с цели домати

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 2 глави лук • 500 г дребни домати • 1 к.ч. мазнина • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситн...

Агнешко стофато

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг агнешко месо • 20 стръка пресен чесън • 20 стръка пресен лук • 1 к.ч. олио • 2 равни с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1/2 к.ч. оцет • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчет...

Агнешко със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции) • 500 г агнешко месо • 800 г пресен зелен фасул • 4-5 стръка зелен лук • половин пакетче краве масло • 1-2 скилидки чесън • магданоз, червен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме зеления фасул, нарязваме го и го слагаме в съд ...

Агнешко тербелия

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 1 кофичка кисело мляко • 1 к.ч. олио • 3 с.л. брашно • 5 яйца • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки и го сваряваме в подсолена вода. Изважд...

Агнешко фрикасе

Продукти: (за 4 порции) • 600 г агнешко месо • 2 моркова • 1 глава лук • 1 парче целина • 1 к.ч. брашно • 60 г краве масло • 1 жълтък • 1 с.л. лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тенджера. Наливаме вода, к...

Агнешко, задушено с пресни картофи

Продукти: • 800 г агнешко месо • 500 г пресни картофи • 4 с.л. разтопено краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото...

Азу по грузински

Продукти: • 500 г говеждо филе • 100 г кисели краставички • 50 г кетчуп • 50 г масло • 1 ч.л. брашно • 1-2 люти чушлета • червен и черен пипер • сол Начин на приготвяне: Отстраняваме тлъстините и жилите от месото, нарязваме го на по-дебели ивички и в...

Арабски гулаш

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг крехко телешко месо • 1 кг картофи • 2 с.л. краве масло • 500 г тиква • 2-3 глави лук • 2 големи ябълки • 1 ч.л. брашно • 1 ч. л. захар • 1 к.ч. течна сметана • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол • мазнина ...

Аржентински говежди кебап

Продукти: (за 4-5 порции) • 750 г шарено говеждо месо • 125 г пушена сланина • 5 малки глави лук • 1 скилидка чесън • 4 сладки чушки • 100 мл олио • 2 бучки захар • 1 стрък мащерка • настърганата кора на половин лимон • 1 с.л. червен пипер • черен пипер, ...

Бакла с месо

Продукти: (за 4-5 порции) • 700-800 г агнешко или шилешко месо • 600-700 г бакла /прясно набрана, без влакна и с едва образували се семенца/ • 5-6 с.л. мазнина • 3 стръка пресен лук • 2-3 скилидки чесън • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. препечено брашно • магданоз...

Бански специалитет

Продукти: (за 4 порции) • 4 шайби телешки джолан по около 300 г • 3 пресни червени чушки • 5 стари картофа • 3 пресни домата • 100 мл сухо бяло вино • 1 главичка чесън • сол, черен пипер, кимион Начин на приготвяне: Използваме задължително пръстен съд з...

назаднапред
Начало