Продукти: (за 4 порции)
• 500 г зелени чушки Капия
• 250 г сирене
• 2 яйца
• 1-2 червени домата
• 30 г краве масло
• магданоз
• брашно и галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената.
Пълним ги със смес от натрошеното сирене, 1 разбито яйце, ситно нарязан магданоз и обелените и настъргани домати.
Овалваме чушките в брашно, след това - в разбито яйце, накрая - в галета и ги пържим в сгорещена мазнина.
Преди поднасяне заливаме с разтопено масло.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...