Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе /свинско или телешко/
• 5-6 с.л. мазнина
• 1 к.ч. червено вино
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. месен бульон
• 8 пресни печурки
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 10-12 малки лукчета /арпаджик/
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оварваме в брашно нарязаното на филийки месо и го слагаме в затоплена мазнина /в тенджера под налягане/. Задушаваме го 3-4 мин и прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина, червения пипер и заливаме с виното.
Когато виното се поизпари, прибавяме доматения сок, бульона, обелените лукчета, нарязаните гъби, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и варим 20 мин.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...