Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе /свинско или телешко/
• 5-6 с.л. мазнина
• 1 к.ч. червено вино
• 1 парче целина
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. месен бульон
• 8 пресни печурки
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 10-12 малки лукчета /арпаджик/
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оварваме в брашно нарязаното на филийки месо и го слагаме в затоплена мазнина /в тенджера под налягане/. Задушаваме го 3-4 мин и прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина, червения пипер и заливаме с виното.
Когато виното се поизпари, прибавяме доматения сок, бульона, обелените лукчета, нарязаните гъби, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и варим 20 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...