Продукти:
• 500-600 г обезкостено месо от младо теле
• 1 глава лук
• 6 моркова
• 2-3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. оцет
• 2-3 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 яйце
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия, начукваме го леко, поръсваме със ситно нарязания лук и оцета и оставяме да отлежи 1 час. После го нарязваме на порции, които пущаме в кипящия бульон и варим на тих огън.
След 1 час прибавяме, морковите, нарязани по дължина, 1 щипка сол и малко черен пипер. Щом месото се свари, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.
Нарязваме морковите на кубчета и ги поръсваме с 1-2 с.л. разтопено масло и малко наситнен магданоз.
От останалото масло, брашното и 1 щипка сол приготвяме светла запръжка, която разреждаме с охладения бульон. Кипваме получения сос на огъня и го застройваме с разбития жълтък и млякото. Опитваме на сол и подправяме с чубрица.
Заливаме месните порции с горещия сос и поднасяме веднага.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...