Кулинарни рецепти » Риба плакия с вино

 Риба плакия с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 1 ч.ч. олио
• 2 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. брашно
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• половин лимон
• мащерка, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, натриваме я със сол и черен пипер, овалваме я в брашното и я нареждаме в тавичка.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина. Прибавяме 1 обелен и настърган домат, ситно нарязания чесън, черния пипер, дафиновия лист и малко мащерка. Посоляваме и наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода.

Прехвърляме сместа в тавата с рибата. Слагаме върху рибните парчета филийки от домата и лимона, наливаме останалото олио, поръсваме обилно с наситнен магданоз и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало