Кулинарни рецепти » Риба по бургаски

 Риба по бургаски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме с виното. Оставяме рибата да престои 30 мин. След това овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чушки. Прибавяме ориза и обелените и настъргани домати, наливаме малко рибен бульон и задушаваме, докато оризът омекне. Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета.

Заливаме с киселото мляко, разбито заедно с яйцата, захлупваме и запичаме в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало