Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг толстолоб
• 1 к.ч. олио
• 500 г домати
• 1 лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме част от доматите на ситно и ги задушаваме с мазнина и малко вода.
Нарязваме рибата на парчета, които пущаме за 5 мин във вряща подсолена вода. След това овалваме рибата в брашно и я прибавяме към задушените домати.
Прибавяме и останалите нарязани на дребно домати и кръгчета лимон. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и запичаме ястието на фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...