Продукти:
• 4 кг зеле
• 2 кг чушки
• 2 кг моркови
За маринатата:
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. оцет
• 1 глава целина
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Почистеното зеле нарязваме на едро. Чушките и морковите нарязваме на парченца. Разбъркваме зеленчуците и ги натъпкваме плътно в буркани.
Възвираме марината от изброените продукти и докато е гореща, заливаме с нея зеленчуците. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме надолу с капачките.
След 1 ден ги прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...