Продукти:
• 1 кг круши
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите и ги нарязваме на парченца, като отстраняваме сърцевината. Заливаме ги с вода, която да ги покрива, и варим, докато омекнат.
В широк съд кипваме сироп от захарта и 1 ч.ч. вода от крушите. Прибавяме крушите и варим на тих огън. Когато сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтозуто, разтворено в малко топла вода, и варим още 2-3 мин.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...