Продукти:
• 1 кг круши
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите и ги нарязваме на парченца, като отстраняваме сърцевината. Заливаме ги с вода, която да ги покрива, и варим, докато омекнат.
В широк съд кипваме сироп от захарта и 1 ч.ч. вода от крушите. Прибавяме крушите и варим на тих огън. Когато сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтозуто, разтворено в малко топла вода, и варим още 2-3 мин.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...