Продукти :
• 2 домата
• 1 k.ч. ситно нарязан лук
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.л. чубрица
• 1 маринована люта чушка
• 1/2 ч.л. марината от чушката
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на ситно. Прибавяме ситно нарязаните лук, чесън и чушка. Подправяме с чубрицата, лимоновия сок, олиото и маринатата.
Поднасяме соса към риба, телешко месо и яйца.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...