Продукти:
• 250 г сушени фурми
• 1/2 ч.л. канела
• 1 с.л. портокалов сок
• обелени слънчогледови семки
• накълцани бадеми
• кокосови стърготини (по-ситни)
Начин на приготвяне:
Освобождаваме фурмите от костилките и ги раздробяваме на ситно с миксера или месомелачката. Прибавяме канелата и портокаловия сок и объркваме хубаво на тесто.
С навлажнени ръце оформяме от тази маса малки топчета (около 20 броя). Във всяко топче слагаме по 2-3 обелени слънчогледови семки, овалваме го първо в накълцаните бадеми, а после в ситни кокосови стърготини.
Подреждаме бонбоните в подходящ съд (купа или декоративна чиния) и ги покриваме с марля на няколко слоя или целофан.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...