Продукти:
• 600 г захар
• 100 мл вода
• 7-8 капки ментова есенция
Начин на приготвяне:
Варим захарта и водата, докато се получи много гъст сироп. Прибавяме есенцията и бъркаме с дървена лъжица да изстине и да се сгъсти още.
С чаена лъжичка гребваме от сместа и внимателно нареждаме върху пергаментова хартия, намазана с олио. Оставяме няколко дни ментовите бонбони, докато изсъхнат.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...