Кулинарни рецепти » Гъбена салата

 Гъбена салата

Продукти:

• 200 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 кисела краставичка
• няколко маслини
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и сваряваме гъбите в леко подсолена вода. Отцеждаме ги, нарязваме ги на не много дребни парчета и добавяме нарязания на филийки лук и нарязаното на малки кубчета твърдо сварено яйце. Посоляваме, разбъркваме и изсипване в подходящ съд за сервиране.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме с лимоновия сок и олиото. Украсяваме с маслините и нарязаната на кръгчета краставица. Поръсваме с малко черен пипер и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало