Продукти:
• 200 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 кисела краставичка
• няколко маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и сваряваме гъбите в леко подсолена вода. Отцеждаме ги, нарязваме ги на не много дребни парчета и добавяме нарязания на филийки лук и нарязаното на малки кубчета твърдо сварено яйце. Посоляваме, разбъркваме и изсипване в подходящ съд за сервиране.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме с лимоновия сок и олиото. Украсяваме с маслините и нарязаната на кръгчета краставица. Поръсваме с малко черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...