Продукти:
• 2 зелени салатки
• 1 краставичка
• 1 кофичка отцедено кисело мляко
• 2 с.л. кетчуп
• 3 с.л. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме салатките на тънки ивички и ги посоляваме на вкус.
Разбиваме отцеденото кисело мляко с кетчупа и олиото, прибавяме обелената и ситно нарязана краставичка и ситно нарязания копър.
Изсипваме сместа върху салатките и разбъркваме. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...