Продукти: (за 4 порции)
• 600 г млада и свежа бамя
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме бамята с вряща подсолена вода и я отцеждаме.
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Заливаме с 1 1/2 ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...