Продукти: (за 4 порции)
• 600 г млада и свежа бамя
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме бамята с вряща подсолена вода и я отцеждаме.
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Заливаме с 1 1/2 ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...