Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг прясна бамя
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бамята от дръжките, измиваме, отцеждаме, посипваме със сол и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с обелените и настъргани домати.
Прибавяме бамята и продължаваме да задушаваме на умерен огън. Когато бамята започне да омеква, поръсваме леко препеченото брашно. Посоляваме на вкус и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.
Кипваме ястието на силен огън, след което го изсипваме в тавичка. Подравняваме повърхността и нареждаме отгоре нарязания на тънки кръгчета лимон. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...