Кулинарни рецепти » Агнешки котлетчета със сусам

 Агнешки котлетчета със сусам
(Мароко)

Продукти:

• 8 агнешки котлетчета
• 2 с.л. галета
• 2 с.л. сусам
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. зехтин
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме сусама с галетата и посоляваме на вкус.

Обираме мазнината от котлетата, овалваме всяко котлетче в брашното и ги потапяме в разбитото яйце. После ги поръсваме със сусамената смес, като притискаме сместа към котлетите.

Оставяме ги да престоят 30 мин в хладилник и след това ги изпържваме от двете страни в смес от маслото и зехтина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало