Кулинарни рецепти » Агнешки котлети по италиански

 Агнешки котлети по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 8 агнешки котлета
• 150 г кашкавал
• 1-2 яйца
• 3-4 с.л. мазнина
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко котлетите, натриваме ги със сол и черен пипер и ги овалваме в настъргания кашкавал. Панираме всеки котлет първо в разбито яйце, а после в галета и пържим в сгорещената мазнина до равномерно поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало