Продукти за 6-8 порции:
• 500 г крехко говеждо месо
• 1 стрък праз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 л. вода
• 1 глава лук
• 2 карамфила
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото през месомелачка и го слагаме в тенджера заедно с бялата част на праза, моркова, целината и ситно нарязания магданоз. Заливаме с водата и бъркаме с дървена лъжица. Оставяме го да заври, без да спираме да бъркаме.
Щом кипне, отстраняваме от огъня и добавяме лука със забодените по него карамфилчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим до пълното омекване на продуктите.
Щом бульонът е готов, прецеждаме и оставяме да се утаи.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...