Кулинарни рецепти » Пилешка пача

 Пилешка пача

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го варим в подсолена вода заедно с разрязания на четвъртинки лук до разпадане на месото. Изваждаме го от водата и го обезкостяваме.

Нарязваме месото на дребни парченца и го поръсваме с черен пипер и сол. Прибавяме счукания чесън, смлените орехови ядки и оцета. Заливаме с 2-3 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилето. Поднасяме пачата топла или студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало