Продукти: (за 4 порции)
• 2 яребици
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме яребиците в тенджера, в която сме разтопили маслото, да се задушат. Обръщаме от всички страни, за да получим златиста глазура.
След като задушим яребиците, слагаме ги в тавичка във фурна да поомекнат, като от време на време ги обливаме с маслото.
Когато яребиците са готови, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разрязваме ги на две по дължина и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...