Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 50 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме измитото пиле отвън и отвътре със сол и смлян черен пипер, намазваме го с масло и го пълним с настъргания кашкавал.
Слагаме го в дебела намаслена книжна кесия и завързваме, за да не излиза парата. Слагаме кесията в тавичка, сипваме малко вода и печем около 45 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...