Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 4-5 скилидки чесън
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Заливаме рибата с разтопеното масло и поръсваме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Нарязваме чесъна на ситно и го запържваме в мазнината, в която сме пържили рибата. Заливаме шарана с така приготвения сос.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...