Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибно филе
• 4 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 500 г картофи
• 60 г краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. вино
• 1 ябълка, половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и разстиламе половината на дъното на тенджера. Отгоре нареждаме нарязаната на порции риба, заливаме с подсолена вода, колкото да покрие рибата и варим 10-15 мин на умерен огън. Изваждаме рибата и прецеждаме бульона.
Във виното задушаваме останалия лук и нарязаните на кубчета ябълка, моркови и целина. После ги заливаме с прецедения бульон и варим до омекване.
Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода, отцеждаме и ги слагаме в голяма чиния. Върху тях нареждаме сварените рибни филета и заливаме с половината от разтопеното масло.
Претриваме сварения зеленчук през сито и го връщаме в соса. Прибавяме дафиновия лист, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Кипваме соса и оставяме да къкри 5-6 на тих огън. След това отстраняваме от огъня, прибавяме останалото разтопено масло и заливаме рибата с горещия сос.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...