Продукти: (за 4-5 порции)
• 1,5 кг филе от скумрия
• 250 г лук
• 250 г моркови
• 50 мл оцет
• 100 мл соев сос
• 100 мл водка
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на парчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио.
Нарязваме на ивички лука и морковите. Прибавяме соевия сос, водката, лимоновия сок и оцета.
Оставяме маринатата да поври на огъня, пущаме рибните парчета и ги оставяме да изстинат в нея. Поднасяме рибата с варен ориз.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...