Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от бяла риба
• 200 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 300 мл бяло вино
• 100 г пушена сланина
• 1 кофичка заквасена сметана
• 2 лимона
• 1 скилидка чесън
• 1 морков
• 1 главичка целина
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които потапяме в прясното мляко за 5-6 часа.
Приготвяме марината от вода, вино, черен пипер, моркови, целина и лук и я варим 30 мин. Слагаме рибата в маринатата и варим 10 мин.
Нарязваме пушената сланина на ситно, пържим до зачервяване и прибавяме сметаната и счукания чесън. Заливаме готовата риба с тази смес и поднасяме с парченца лимон.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...