Кулинарни рецепти » Шкембе с кускус

 Шкембе с кускус

Продукти:

• 1 шкембе
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г краве масло
• 200 г кускус
• 1 ч.ч. бульон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в подсолена вода и след това го отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в по-голямата част от разтопеното масло. Щом станат златисти, прибавяме отцедения кускус, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.

Пълним шкембето с тази смес и го слагаме в огнеупорен стъклен съд, намазан с останалото масло. Наливаме бульона, захлупваме и задушаваме в умерена фурна до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало