Кулинарни рецепти » Чорбаджийски шишчета

 Чорбаджийски шишчета

Продукти:

• 200 г луканка
• 300 г сурова наденица
• 2 глави червен лук

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри резени и го бланшираме 3-4 минути в подсолена вода. Луканката нарязваме на филийки, а наденицата - на късове.

Нанизваме на шишчетата луканката и наденицата, като между тях слагаме от лука. Изпичаме ги на скарата от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало