Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 1 зелена салата
· 2 главички лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 1 консерва домати
· 1/2 ч.л. сладък червен пипер
· 75 г настърган кашкавал
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме салатата, леко я подсушаваме и я нарязваме на ситно. Наситняваме лука и чесъна.
Варим макароните около 10 мин в 4 л кипяща подсолена вода. Отцеждаме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги прехвърляме в голям затоплен съд.
Сгорещяваме маслото и пържим 2-3 мин лука и чесъна. Намаляваме котлона, прибавяме обелените и наситнени домати заедно със сока им, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и варим без капак около 10 мин като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме салатата, поръсваме с червения пипер, разбъркваме, държим соса на изключен котлон още 1-2 мин и заливаме макароните. Разбъркваме добре и поръсваме с настъргания кашкавал.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...