Кулинарни рецепти » Макарони с праз

 Макарони с праз

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 3-4 стръка праз
· 200 г краве сирене
· 1 ч.ч. кисело мляко
· 3-4 яйца
· половин пакетче краве масло
· 150 г пушени гърди
· сол

Начин на приготвяне:

Варим макароните в продълженние на 15 мин в подсолена вода, след което ги отцеждаме и ги заливаме с половината от маслото.

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в останалото масло. Щом изстине, прибавяме настърганото сирене, разбитите яйца и киселото мляко.

Изсипваме в тавичка макароните, а отгоре разстиламе сместа, приготвена от праза, сиренето, яйцата и млякото.

Запичаме 30 мин в предварително загрята умерена фурна, след което покриваме ястието с нарязаните на тънки филийки пушени гърди и запичаме още 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало