Кулинарни рецепти » Макарони с праз

 Макарони с праз

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 3-4 стръка праз
· 200 г краве сирене
· 1 ч.ч. кисело мляко
· 3-4 яйца
· половин пакетче краве масло
· 150 г пушени гърди
· сол

Начин на приготвяне:

Варим макароните в продълженние на 15 мин в подсолена вода, след което ги отцеждаме и ги заливаме с половината от маслото.

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в останалото масло. Щом изстине, прибавяме настърганото сирене, разбитите яйца и киселото мляко.

Изсипваме в тавичка макароните, а отгоре разстиламе сместа, приготвена от праза, сиренето, яйцата и млякото.

Запичаме 30 мин в предварително загрята умерена фурна, след което покриваме ястието с нарязаните на тънки филийки пушени гърди и запичаме още 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало