Кулинарни рецепти » Юфка с риба

 Юфка с риба

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г юфка
· 500 г филе от скумрия
· 1 к.ч. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. доматено пюре
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· листа от целина
· сол

Начин на приготвяне:

В голям съд кипваме 4 л вода заедно с 1 глава лук, целината и малко сол. Пущаме рибата във врящата вода за 6-7 мин и я изваждаме и я нарязваме на кубчета.

Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в зехтина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и няколко лъжици от рибения бульон. Варим 15-20 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме сварената и нарязана риба.

Сваряваме юфката в рибения бульон, отцеждаме и я заливаме с рибената смес. При поднасяне поръсваме с магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало