Кулинарни рецепти » Баница с пилешко месо

 Баница с пилешко месо

Продукти за 4 порции:

• 4 кори за баница
• половин пиле
• 3 глави лук
• 3 големи домата
• 1 яйце
• 1 к.ч. краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и пържим в олиото, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Добавяме пилешкото месо, поръсваме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и разбъркваме.

Разстиламе корите, поръсваме ги с разтопено масло и разпределяме плънката върху тях. Навиваме всяка кора на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с жълтъка от яйцето, поливаме с 2-3 с.л. разтопено масло и печем около 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало