Кулинарни рецепти » Баница с пилешко месо

 Баница с пилешко месо

Продукти за 4 порции:

• 4 кори за баница
• половин пиле
• 3 глави лук
• 3 големи домата
• 1 яйце
• 1 к.ч. краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и пържим в олиото, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Добавяме пилешкото месо, поръсваме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и разбъркваме.

Разстиламе корите, поръсваме ги с разтопено масло и разпределяме плънката върху тях. Навиваме всяка кора на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с жълтъка от яйцето, поливаме с 2-3 с.л. разтопено масло и печем около 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало