Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 500 г ябълки
• 1 к.ч. захар
• 1-2 с.л. стафиди
• 1/2 ч.л. канела
• 1 жълтък за намазване
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме стафидите в топла вода и след това ги отцеждаме. Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме накиснатите стафиди, канелата и захарта и разбъркваме.
Разстиламе бутер тестото върху кърпа и разпределяме върху него плънката. После с помощта на кърпата внимателно навиваме тестото на руло. Слагаме го в тавичка с ръба надолу и го намазваме с жълтъка, разбит с 1 с.л. вода. Печем 20 мин при температура 200°С.
Поръсваме щрудела с пудра захар, докато е още горещ.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...