Продукти:
• 800 г бяла тиква
• 80 г олющено просо
• 200 мл прясно мляко
• 200 мл вода
• 100 г сметана
• 100 г захар
• 3 яйца
• 80 г краве масло
• 50 г галета
• сол
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито просо, варим в подсолена вода, смесена с прясното мляко, докато стане на каша. Към нея прибавяме обелената, почистена от семките, влакнеста част на тиквата, настъргана на едро ренде, заедно със захарта и част от кравето масло и варим 10-15 мин.
След като се охлади, към кашата прибавяме разбитите яйца и част от галетата и разбъркваме.
Изсипваме сместа в дълбока, намазана с краве масло и посипана с галета тавичка, изравняваме, намазваме със сметаната и печем в умерено силна фурна до порозовяване.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...