19.10.2020 година
1564339898.swf
С
упи » Супи с дреболии и колбаси
  4366  |   0  
Борш със свински език
Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 свински език
• 6 ч.ч. силен говежди бульон
• 1 глава лук
• 1 с.л. свинска мас
• половин кисела зелка
• 1 морков
• 4-5 картофа
• 3 филии типов хляб
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме езика с 4 ч.ч. вода и го сваряваме. Изваждаме, обелваме го и го нарязваме на късчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещената мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме нарязания на кубчета морков и нарязаното на ивички кисело зеле и задушаваме.

Смесваме бульона от езика с говеждия бульон, прибавяме нарязания език, задушените зеленчуци и натрошения хляб. Когато бульонът кипне, слагаме нарязаните на кубчета картофи.

Варим борша 15-20 мин при силно кипене. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Разпределяме твърдите съставки в чиниите за сервиране и заливаме с прецедения бульон.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020