Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 2-3 картофа
• 4-5 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 2 кренвирша
• 1 с.л. свинска мас
• 1,5 л вода
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода почти до омекване. Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме варенето.
В загрятата свинска мас запържваме брашното, нарязания лук и счукания чесън. Заливаме с малко топла вода, поръсваме с червения пипер и когато запръжката се сгъсти, я прибавяме към врящата чорба.
Варим, докато запръжката се разтвори добре, поръсваме със ситно нарязан магданоз, прибавяме нарязаните на кръгчета кренвирши и опитваме на сол. Оставяме чорбата да кипне и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...