Продукти:
• 1 кг тиква
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парченца, които нареждаме в намаслена тавичка. Наливаме половината от мазнината и задушаваме на слаб огън, докато тиквата омекне напълно.
Разбиваме яйцата заедно с млякото, захарта и брашното и изсипваме сместа върху тиквата. Добавяме останалата мазнина, поръсваме канелата и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...