Продукти:
• 4 яйца
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. мас /маргарин/
• 1 кг брашно
Начин на приготвяне:
Бием яйцата и захарта с миксер до побеляване. Прибавяме млякото, в което сме разбъркали содата, мазнината и разбиваме всичко с миксера. Пресяваме брашното с бакпулвера, смесваме го с яйчената смес и измесваме меко тесто. Можем да го разточим, намажем със сладко и навием на руло, а може от разточеното на тънка кора тесто с формички да изрежем различни курабии.
В началото печем тестото на силна фурна, а щом почне да се надига намаляваме фурната на умерена температура. Опечените курабийки оставяме да изстинат във фурната и щом изстинат, ги наръсваме с пудра захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...