Продукти:
• 8 ореховки
• 200 г шоколад
• 2 с.л. сварено горещо кафе
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 4 с.л. захар
• 8 изпечени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада в горещото кафе. Последователно прибавяме разбитото масло, разбитите със захарта жълтъци и накрая – разбитите на сняг белтъци.
Намазваме всяка ореховка с така приготвения крем и украсяваме с по една орехова ядка.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...