Продукти:
• 5 яйца
• 500 г захар
• 1 ч.ч. разтопена свинска мас
• 1 бакпулвер
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 2 ванилии
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 кг брашно
• 1 жълтък
• 2-3 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме мазнината, млякото, бакпулвера, содата, ванилията, настърганата лимонова кора и брашното. Заместваме средно твърдо тесто и го разточваме на дебелина около 5 мм.
Изрязваме сладки с различна форма, намазваме ги с разбития жълтък, поръсваме със сусам и ги нареждаме в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем ги в умерена фурна, докато се зачервят.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...