Кулинарни рецепти » Предястия » Пастети, мусове, хайвери

Предястия:

Пастет от език

Продукти: • 850 г телешки език • 250 г червени чушки • 50 г лук • 200 г доматено пюре • 50 г олио • 1 зелена салата • настърган хрян, сол Начин на приготвяне: Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през ...

Пастет от извара

Продукти: • 250 г извара • 3-4 с.л. олио • 1/2 ч.л. червен пипер • 2 скилидки чесън • 1/2 зелени пиперки от туршия • маслини, орехи Начин на приготвяне: Разбъркваме олиото с червения пипер, прибавяме счукания чесън и изварата. Разбиваме с вилица, докато ...

Пастет от извара с орехи и стафиди

Продукти: • 400 г извара • 1 ч.ч. прясно мляко • 1ч.ч. смлени орехови ядки • 1 ч.ч. стафиди • 2-3 с.л. захар Начин на приготвяне: Разбиваме изварата с млякото. Прибавяме стафидите и смлените орехи и разбъркваме. Подслаждаме със захарта и поднасяме веднага....

Пастет от извара с прясно мляко

Продукти: • 250 г извара • 50 г краве масло • 1 малка глава лук • 2-3 с.л.прясно мляко • червен пипер, сол, ким Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и леко го изстискваме. Прибавяме изварата, омекналото масло, кима, червения пипер и солта. Доливам...

Пастет от карфиол

Продукти: • 1 малка глава карфиол • 250 г картофи • половин пакетче краве масло • 2 яйца • 1 домат • черен пипер, сол За соса: • 1 малка глава лук • 1 с.л. краве масло • 2 домата • сок от 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготв...

Пастет от кашкавал и извара

Продукти: • 250 г извара • 200 г нискомаслен кашкавал • 1 к.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Посоляваме изварата и я разбиваме с млякото. Прибавяме настъргания кашкавал и 1 с.л. ситно нарязан магданоз и разбъркваме. ...

Пастет от кренвирши, патладжани и майонеза

Продукти: • 250 г кренвирши • 1 патладжан • 125 г майонеза • 3 скилидки чесън • 1 к.ч. орехови ядки • магданоз, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кренвиршите на парченца и ги прекарваме през месомелачка заедно с изпечения и обелен патладжан...

Пастет от маруля

Продукти: • 2-3 марули • 3-4 с.л. масло • 1 с.л. брашно • 2-3 с.л. сметана • 2 разбити яйца • сол Начин на приготвяне: Почистваме марулите и ги сваряваме в подсолена вода. Пасираме ги добре и смесваме с изброените продукти. Изсипваме сместа в намас...

Пастет от патладжани

Продукти: • 1 кг патладжани • 180 г краве масло • 1 ч.ч. брашно • 500 мл прясно мляко • 2 жълтъка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпичаме патладжаните на силен огън и веднага ги обелваме, за да не почернеят. Прекарваме ги през месомелачка. ...

Пастет от пилешки дробчета

Продукти: • 300 г пилешки дробчета • 150-200 г масло • 1 ч. л. подправка “Вегета” Начин на приготвяне: Почистваме добре дробчетата и ги сваряваме. Изваждаме в купа и пасираме заедно с размекнатото (но не разтопено) масло и “Вегета” (на вкус). Оставяме да стегн...

Пастет от пръжки

Продукти: • 1 ч.ч. пръжки от стопена сланина • 2 кисели краставички • 2 твърдо сварени яйца • половин опаковка майонеза • 1 ч.л. горчица • 8-10 маслини • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме много ситно пръжките, киселите краставич...

Пастет от прясна риба

Продукти: • 250-300 г прясна неосолена риба • 1 пакетче краве масло • 1 глава лук • 2 филии стар бял хляб • 2 картофа • 1 с.л. оцет • 1 ч.л. стафиди • 1 щипка настъргана лимонова кора • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и я...

Пастет от свински черен дроб

Продукти: • 500 г свински черен дроб • 300 г сланина • 50 г свинска мас или 1/2 к.ч. олио • 2 глави лук • 3 с.л. коняк или ром • 2 яйца • 3 с.л. брашно • 1 щипка настъргано индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на д...

Пастет от свински черен дроб и риба

Продукти: • 500 г свински черен дроб • 250 г сланина • 3 глави лук • 50 г краве масло • 1 малка консерва риба • 3 с.л. брашно • 3 яйца • 250 г сметана • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол • ябълки и боровинки за украса Начин на приготв...

Пастет от сирене и извара

Продукти: (за 4 порции) • 300 г мека извара • 250 г твърдо сирене • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Разбиваме изварата с млякото. Прибавяме настърганото сирене и ситно нарязания магданоз, опитваме на сол и разбъркваме. ...

Пастет от сьомга със сирене Крема

Продукти: • 215 г сьомга от консерва /без кожата и костите/ • 450 г сирене „Крема” • 85 г пушена сьомга • 85 г кетчуп • 1 ч.л. лимонов сок Начин на приготвяне: Нарязваме двата вида сьомга на малки паченца, добавяме омекналото на стайна температура сирене ...

Пастет от телешко месо и шунка

Продукти: • 400 г телешко месо • 150 г шунка • 2 с.л. брашно • 1-2 стръка зелен лук • 40 г маргарин • сол Начин на приготвяне: Посоляваме месото и го задушаваме на умерен огън, докато омекне напълно. Изчакваме да изстине и заедно с шунката го прекарваме ...

Пастет от телешко месо и шунка

Продукти: (за 4 порции) • 400 г телешко месо • 200 г шунка • 2 с.л. брашно • 40 г маргарин • 2-3 стръка зелен лук • сол Начин на приготвяне: Заливаме месото с малко топла вода, посоляваме и задушаваме до готовност. Изваждаме месото, сипваме брашното в ос...

Пастет от червени чушки и орехи

Продукти: • 2 големи червени чушки • 2 скилидки чесън • 4 сухара • 100 г орехи • 4 с. л. олио • оцет, сол Начин на приготвяне: Почистваме чушките от семките, нарязваме ги и слагаме в дълбок съд. Добавяме нарязания чесън, счукания сухар, смлените орехи, о...

Пастет от червено цвекло

Продукти: • 1 кг червено цвекло • 1 кофичка кисело мляко • 4 с.л. лимонов сок • 2 с.л. кимион • сол Начин на приготвяне: Почистваме цвеклото и го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме да изстине. Нарязваме цвеклото на парченца и...

Пастет с месни обрезки

Продукти: • 300-400 г обрезки от различни меса • 200 г черен дроб • 1 връзка корени за супа • 2 картофа • 2-3 филии хляб • 3 с.л. олио • 1 к.ч. вино • 1 ч.ч. бульон • 200 г майонеза • 1 ч.л. доматено пюре • 1/2 ч.л. горчица • черен и червен пипер • б...

Пастет със сирене

Продукти: • 1 пакетче сирене “Крема” • 5-6 с.л. сметана • 1 с.л. ситно настърган хрян • червен пипер, захар, сол Начин на приготвяне: Разбиваме с миксер сиренето със сметаната, при непрекъснато прибавяме настъргания хрян, червен пипер, 1 щипка захар и сол на...

Пикантен гъбен пастет

Продукти: (за 4-5 порции) • 300-400 г смляно телешко месо • 500 г гъби • 100 г краве масло • 2 жълтъка • 1-2 с.л. прясно мляко • 250 г кашкавал • лимонов сок, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Наситняваме гъбите и ги задушаваме в масл...

Пилешки пастет

Продукти: • 1 пиле • половин пакетче краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода, след което го обезкостяваме. Прекарваме отделеното месо през машинка със ситна решетка и го разбъркваме до получаване на гладк...

назаднапред
Начало