Кулинарни рецепти » Агнешко магданозлия

 Агнешко магданозлия

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 2-3 връзки магданоз
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 лимонени резенчета
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го позапържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме и запържваме ситно нарязания лук и брашното. Поръсваме червения пипер, наливаме гореща вода, която да облее месото, и варим на умерен огън.

Когато месото е почти сварено, прибавяме едро нарязания магданоз и парченцата лимон. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 20 мин на слаб огън.

Оттегляме готовото ястие от огъня и застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало