Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 с.л. пресни кълнове по избор
• 1 по-малка маруля
• 1 морков
• 2-3 стръка пресен чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. мед
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме листата на марулята и ги накъсваме на парченца. Прибавяме моркова, настърганна едро ренде, и чесъна, нарязан на кръгчета. Също така прибавяме измитите и отцедени кълнове.
Заливаме с млякото, разбито с меда и сол на вкус. Разбъркваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...