Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг свинско месо
• 5-6 с.л. свинска мас
• 5-6 глави лук
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, посоляваме го и го изпържваме с сгорещената мас, след което го изваждаме в супник или малка тенджера.
Изчистваме и нарязваме лука на ситно, посоляваме и го счукваме /или нарязваме лука на тънки филийки, посоляваме и стриваме с ръце/. Поръсваме с черен и червен пипер и прибавяме към изпърженото месо.
Захлупваме с капак и разтръскваме интензивно тенджерата, за да се размесят лука и месото.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...