Продукти:
• 4 шницела
• 4 филийки шунка
• 4 филийки кашкавал
• 2 яйца
• галета
• горчица
• черен пипер
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разрязваме шницелите на две, посоляваме и ги намазваме с горчицата. Слагаме върху едната половинка шунката и кашкавала и покриваме с другата половинка. Намазваме краищата с белтък, за да залепнат.
Разбиваме отделените жълтъци и потапяме шницелите в тях. Овалваме ги в галета, поръсваме с черен пипер и сол на вкус и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...