Кулинарни рецепти » Агнешка чорба с булгур

 Агнешка чорба с булгур

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г по-тлъсто агнешко месо
• 5 с.л. олио
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 к.ч. булгур /или ориз/
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 връзка джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни хапки. Нарязваме на ситно лука и джоджена. Задушаваме ги заедно с месните хапки в олиото, към което сме прибавили малко вода.

Когато продуктите поомекнат, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме тенджерата и продължаваме да задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото.

Тогава поръсваме с брашното, разбъркваме няколко пъти, сипваме булгура и заливаме с 1 л гореща вода. Доваряваме супата на умерен огън.

Поднасяме я, застроена с кисело мляко и поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало