Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 с.л. брашно
• червен пипер
• 10 зърна черен пипер
• 10 главички чесън
• 1/2 буркан стерилизирани домати
• 1 к.ч. бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета и посоляваме.
В мазнината запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, чесъна, черния и червения пипер. Сипваме обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 ч.ч. вода и виното.
Нареждаме в тенджера парчетата месо, изсипваме въру тях запръжката и похлупваме добре. Задушаваме бавно, докато се свари месото.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...